A Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya bíróság elé állította azt a dél-koreai állampolgárságú férfit, aki a vele szemben jogszerűen intézkedő rendőrök egyikét mellkason ütötte.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új Büntetőeljárásról szóló törvény eljárást gyorsító szabályait alkalmazva a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya 2019. február 1-jén a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította azt a dél-koreai állampolgárságú férfit, aki két nappal korábban Budapesten, a hajnali órákban elszámolási vitába keveredett egy taxissal. Az ittas állapotban lévő férfi nem akarta kifizetni a taxi viteldíját, ezért a taxis a közelben tartózkodó rendőrök segítségét kérte, akik a férfit személyi okmányainak átadására szólították fel. A férfi azonban ahelyett, hogy a rendőri felszólításnak eleget tett volna, a jogszerűen intézkedő rendőrök egyikét, ökölbe szorított kezének élével mellkason ütötte, aki az ütéstől hátratántorodott.

A terheltet az elsőfokú bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év börtön végrehajtási fokozatú szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A nyomozó ügyészségek 2019. február 1-jén megvalósult szervezeti átalakítására figyelemmel a 2019. január 30-án elkövetett bűncselekmény miatt a terhelt bíróság elé állításával kapcsolatos feladatokat a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya, míg a 2019. február 1-jén tartott tárgyaláson a vádképviseletet a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség látta el. Ennek során a vádképviseletet ellátó ügyész a terhelt terhére fellebbezést jelentett be annak érdekében, hogy a nem magyar állampolgár elkövetőt, a törvény kötelező rendelkezéseire figyelemmel, határozott időre utasítsák ki Magyarország területéről.

Hozzászólások lezárva.