A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség két napon belül bíróság elé állította azt a külföldi terheltet, aki kilépéskor a határon pénzt akart adni az ügyében eljáró pénzügyőrnek.

A 2018. július 1. napján hatályba lépett új Büntetőeljárásról szóló törvény eljárást gyorsító szabályait alkalmazva a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség 2019. május 17. napján a Nyíregyházi Törvényszék elé állította azt az ukrán állampolgárságú terheltet, aki két nappal korábban az országból történő kilépésekor, a barabási határátkelőhelyen 10.000 forintot akart adni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részéről eljáró pénzügyőrnek azért, hogy az Európai Unió területén megvásárolt termékének általános forgalmi adó visszaigénylése miatti eljárását meggyorsítsa. A felajánlott pénzt az eljáró pénzügyőr visszautasította és az esetet jelentette a szolgálati elöljárójának.

A terheltet az elsőfokú bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki hivatali vesztegetés bűntettében és őt 3 évre próbára bocsátotta, a jogtalan előnyként felajánlott 10.000 forintra vagyonelkobzást rendelt el.

Az ügyészség az ítélettel szemben fellebbezést jelentett be a terhelt terhére, súlyosításért, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása érdekében és azért, hogy a nem magyar állampolgár elkövetőt határozott időre utasítsák ki Magyarország területéről.

Hozzászólások lezárva.