A Fejér Megyei Főügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, kizsákmányolás céljából, részben erőszakkal vagy fenyegetéssel, illetőleg a sértett sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette és további bűncselekmények miatt indítványozta hat gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint az egyik gyanúsított férfi irányítása mellett felesége, fia és lányai, valamint további két személy szervezett formában, a feladatok leosztása mellett, bűnszervezetben, rendszeres haszonszerzésre törekedve, 2017. nyarától kezdődően előbb Bécsben, majd – az innen való kényszerű távozásukat követően – Dunaújvárosban, az általuk kizsákmányolás céljából megvásárolt, illetve toborzott magyar állampolgárságú nőket – köztük több kiskorú személyt – prostitúciós tevékenység folytatására vettek rá. A kiskorú sértettek egy részével szemben a rábírás részben erőszakkal, részben bántalmazással való fenyegetéssel történt. A prostitúciós tevékenységből származó bevétel döntő hányadát a sértettektől elvették. Ugyancsak prostitúciós tevékenység végzése, az ebből származó bevétel részbeni megszerzése érdekében szállásoltak el a gyanúsítottak két további, 18. életévüket betöltött sértettet.

A cselekmények tárgyi súlyát, törvényi fenyegetettségét (amely 5-től 25 évig terjedő szabadságvesztés), az elkövetés módját figyelembe véve alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, továbbá a bizonyítást megnehezítenék, valamint újabb szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el.

A Székesfehérvári Járásbíróság a mai napon az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte valamennyi gyanúsított letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.