A Nógrád Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat egy 45 éves és egy 38 éves Nógrád megyei férfival szemben, akik hosszabb ideje terítettek kemény drogot lakókörnyezetükben.

A vád szerint az idősebb férfi huzamosabb ideje foglalkozott kokain típusú kábítószer-kereskedelemmel. A vádlott a továbbértékesítésre szánt 0,7 grammos kiszerelésű kokaint 18.000 forintért vásárolta és 20.000 forintért értékesítette, míg az 1 grammos csomag eladási ára 25.000 forint volt.

A férfi a beszerzési forrásától egyszerre csak 100-200 gramm mennyiséget rendelt azért, hogy a lebukás veszélyét csökkentse, és az értékesítést sem csupán maga végezte, hanem erre a célra 4-5 embert foglalkoztatott. Részükre a kábítószert személyesen vagy úgy adta át, hogy hétvégente a postaládájukba dobta, majd a következő hét közepén begyűjtötte az értékesítésből befolyt pénzt.

A vádlott a beszerzéseket követően az új szállítmány minőségét kifejezetten erre a célra beszervezett ismerőseivel ki is próbáltatta.

A férfi az általa beszerzett kokainból 2018. március 8. és június 13. között összesen 144 grammot adott el, melynek hatóanyag tartalma 62,56 gramm volt, ami meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. Ezért a vádlott terhére rótt bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A férfi vádlott-társa közreműködésével is több fogyasztó részére juttatott el kábítószert. Ezekben az esetekben a vásárlók a társát keresték meg telefonon, hogy tőle kokaint rendeljenek, ilyenkor a fiatalabb vádlott kézbesítette a kért mennyiségű kokaint a vásárlóknak, a befolyt pénzzel pedig elszámolt az idősebb vádlott felé.

A Nógrád Megyei Főügyészség vádiratában a vádlottakkal szemben – akik közül a jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő 45 éves vádlott letartóztatásban van – végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.