Az új Büntetőeljárási törvény több új intézménye is vizsgázott a rendezvény ideje alatt. A rendezvény méreteihez és a látogatók számához képest komolyabb rendzavarás nélkül ért véget Európa egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, a Balaton Sound Zamárdiban.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a vagyon elleni, illetve a köznyugalom elleni bűncselekmények, valamint a kábítószerrel kapcsolatos visszaélések és az ittas járművezetés adtak munkát elsősorban a rendőrségnek. A rendezvény ideje alatt négy személy őrizetbe vétele miatt soron kívüli ügyészi intézkedés megtételére volt szükség.

Az egyik ügyben a Siófoki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a szlovák férfit, aki a rendezvény nyitó napján erősen ittas állapotban összeszólalkozott a biztonsági személyzettel, illetve a fesztiválról távozó vendégekkel, akiket meg akart ütni, illetve az egyik biztonsági kordont nekik akarta dobni. Az ittas fiatalt végül a rendőrök fékezték meg.

Az őrizetben lévő vádlottat – az ügyész indítvánnyal egyezően – a Siófoki Járásbíróság 2018. július 6. napján garázdaság vétsége miatt ítélte el, és vele szemben pénzbüntetést szabott ki.

A rendezvény ideje alatt vizsgázott az új. Büntetőeljárási törvény több új intézménye is, kisebb fennakadásoktól eltekintve azonban megállapítható volt, hogy a hatóságok közötti elektronikus kapcsolattartás, így a védők kirendelésének új rendszere – mely szerint már nem a hatóságok jelölik ki az eljáró védőt, hanem a Magyar Ügyvédi Kamara által üzemeltetett informatikai rendszer – megfelelően működött.

Hozzászólások lezárva.