A Miskolci Járási Ügyészség gyorsított eljárás kertében – a gyanúsítotti kihallgatásától számított két hét elteltével – nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt állított bíróság elé egy 30 éves kisgyőri férfit.

A bíróság elé állításról készült ügyészi feljegyzés szerint, 2019. május 4.-én 17 órai kezdettel rendezték meg Kisgyőrben, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei II. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Kisgyőr – Ónod labdarúgó mérkőzést. A mérkőzés 70. percében a játékvezető az Ónod csapata javára büntetőrúgást ítélt meg, mert meglátása szerint a vádlott – aki a kisgyőri csapat egyik labdarúgója – szabálytalanságot követett el. A vádlott előbb felháborodásának hangot adva vitatta a döntés jogosságát, majd odarohant a játékvezetőhöz és lendületből, felugorva előbb könyökkel tarkón, majd ököllel szájon ütötte.

A bántalmazás következtében a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztett elő a vádlottal szemben.

A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a büntetlen előéletű férfit pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Hozzászólások lezárva.