A Balassagyarmati Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy fiatalkorúval szemben, aki konzervdobozokba rejtve küldött kábítószert rokonának a börtönbe.

A vád szerint a cselekmény elkövetésekor a 18. életévét még be nem töltött lány egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt, hozzátartozójának kérésére, 2017 februárjában, Balassagyarmatra utazott azért, hogy csomagot adjon fel az egyik Pest megyében található büntetés-végrehajtási intézetben fogva lévő rokonának. A csomag feladójaként – az ő tudta nélkül ­­– az egyik kapcsolattartásra jogosult hozzátartozó nevét tüntették fel.

A postára adott csomagban a vádlott öt konzervdobozban elrejtve, fehér színű port és zöld növényi törmeléket kísérelt meg rokonához eljuttatni. A büntetés-végrehajtási intézetben azonban a csomag átvizsgálása során a tiltott küldeményt megtalálták és lefoglalták, a rendőrséget értesítették.

A lefoglalt fehér por amfetamin, míg a zöld növényi törmelék ADB-FUBINACA volt, melyek kábítószernek minősülnek.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a Balassagyarmati Járásbíróságra benyújtott vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő fiatalkorú vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta, melynek ideje alatt a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll. Az ügyészség indítványozta továbbá a nyomozás során felmerült 263.305.- forint bűnügyi költség vádlottal történő megfizettetését is.

Hozzászólások lezárva.