A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki egy idős, látássérült sértettet rabolt ki Makón idén májusban.

A vádirat szerint a szegedi lakos sértett 2020. május 18-án délben, segítséget kért a makói buszpályaudvaron, hogy megtudja, hol van a helyi kórház. A vádlott ezt meghallotta és felajánlotta a segítségét a fehér bottal közlekedő, mozgásában korlátozott idős férfinek, majd a közeli parkhoz érve kölcsönt kért ételre. Miután a kérését elutasították, a vádlott a sértett ellenállására ellenére, válltáskájába benyúlva 4500 forintot vett el tőle. A dulakodás közben az idős férfi, hogy bizonyítékot szerezzen az őt kirabló kilétére, a vádlott fülhallgatóját leszakította és ruháját is megtépte.

A sértett segítséget kért a környékben lakóktól, akik értesítették a helyi rendőröket, akik röviddel ezután elfogták a helyszínről elfutó vádlottat. Megtalálták és lefoglalták a nála lévő, idős férfitől elrabolt pénzt is, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A járási ügyészség minősített rablás bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban levő férfi ellen a Makói Járásbíróság előtt.

A vádlott egyébként többszörös visszaeső, a bűncselekményt röviddel szabadulása után követte el.

Hozzászólások lezárva.