Kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy ötven éves Nógrád megyei nővel szemben, aki egy kórházban ápolt beteg mellől lopott el egy táskát a benne lévő értékekkel, okiratokkal együtt.

A vád szerint a nő 2019. november 18-án, 16 órakor egy Nógrád megyei kórház sürgősségi osztályának folyosóján haladva az egyik kórteremben észrevette a kórházi kezelése miatt ágyban fekvő, infúzióra kötött, alvó férfi melletti szekrényen lévő táskát. Bement és kihasználva azt, hogy a beteg alszik, elvitte a kézitáskát a benne lévő készpénzzel, bankkártyákkal és személyes okmányokkal együtt.

A táskából a sértett pénztárcáját, a készpénzt és a bankkártyákat a saját táskájába rejtette, míg a válltáskát az abban elhelyezett okmányokkal együtt még a kórházban egy szemetesbe dobta.

Az ellopott készpénz nagy részét, a bankkártyákat és az okmányokat a sértett még a nyomozás során visszakapta.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség az elkövetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint a több mint 160.000 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta vádiratában.

Hozzászólások lezárva.