A Budapesti Nyomozó Ügyészség vádirata alapján a bíróság pénzbüntetésre ítélt egy korrupciós ügyben hamisan tanúskodó férfit.

A nyomozó ügyészség vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat eljárást a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) által szervezett meccsek eredményének jogosulatlan befolyásolásának gyanúja miatt. Az ügyben 2017. július 13-án tanúként hallgattak ki egy férfit, aki versenybíró volt a meccseken.

A vád szerint a férfi a fenti tanúkihallgatásakor, majd 2017. október 10-én egy szembesítésen az ügy lényeges körülményére nézve valótlan vallomást tett. Azt állította ugyanis, hogy munkatársai nem jeleztek neki egy vesztegetés-gyanús helyzetet, miközben a valóságban arról tájékoztatták.

A nyomozó ügyészség a férfival szemben büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett, eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva, a bíróság által tartott előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmények elkövetését a férfi beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, és nyomban ítéletet hirdetett, őt 200.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

Hozzászólások lezárva.