Kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség négy fiatal nő ellen, akik egy idős férfit károsítottak meg. Egyikük barátja ellen orgazdaság vétsége a vád.

A vád szerint a Balaton-parti településen élő, és az elkövetés idején kilencvenhárom éves sértett 2016 szeptemberében, internetes hirdetés révén ismerkedett meg az egyik, akkor tizennyolc éves elkövetővel, aki ezután rendszeresen feljárt a lakásába. A sértett 2017 nyarán a fiatal lányon keresztül a másik három, jelenleg harminchét, harminc és huszonhét éves elkövetőt is megismerte, akik ezután szintén rendszeresen látogatták a férfit, hol egyedül, hol többen egyszerre, egészen 2018 nyaráig.

A látogatások alkalmával a nők kihasználták a feléjük irányuló bizalmat, illetve azt, hogy az idős sértett kora miatt már nem volt olyan figyelmes, és külön-külön vagy együtt sorozatosan készpénzt, ezüst evőeszközkészletet, órákat, porcelántárgyakat, egyéb értéktárgyakat loptak a férfitól.

Egyikük, aki a közel 300 000 forint értékű ezüst evőeszközkészletet lopta el, a zálogházba vitte az értékes tárgyakat, majd később a sértettől kért pénzt annak visszaváltására. A nő ezután még háromszor lopta el és adta zálogházba ugyanezt a készletet, majd váltatta vissza a sértettel, ezzel további félmillió forintos kárt okozott Az evőeszközöket végül a nyomozó hatóság a zálogházban foglalta le az eljárás során.

Egy másik nő a többiek által eltulajdonított tárgyak visszaszerzését ajánlotta fel a férfinak, akitől erre összesen 340 000 forintot kért és kapott, a tárgyakat azonban nem szerezte vissza, és az nem is állt a szándékában.

A négy elkövető összességében kilenc és fél millió forintot meghaladó kárt okozott a sértettnek, mely miatt az ügyészség kifosztás bűntettével vádolja őket, egyikük ellen pedig csalás bűntette miatt is vádat emelt.

Az ügyészség a vádiratában három vádlottal szemben végrehajtandó, míg egy elkövetővel szemben – aki összesen két pecsétgyűrűt lopott a sértettől – felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak. Ez utóbbi nő az általa eltulajdonított pecsétgyűrűket az akkori barátjának adta, aki tudva azok eredetéről, zálogházban értékesítette őket. Vele szemben orgazdaság vétsége miatt közérdekű munka kiszabását indítványozta az ügyészség.

Hozzászólások lezárva.