A vád szerint a 48 éves férfi egy közlekedési baleset, és az ebből adódó konfliktus miatti vita során életveszélyesen megszurkált egy másik férfit.

A vádlott 2016. december 27-én az esti órákban Budapest XX. kerületében, a Nagykőrösi úton, az M5 autópálya bevezető szakaszán közlekedett gépkocsival, amikor egy másik autó – amit a sértett férfi élettársa vezetett – egy kereszteződésnél a vádlott autójának visszapillantó tükrét letörte.

A közlekedési balesetet követően a vádlott a másik gépjármű előtt leparkolt, odament az autóhoz, és annak vezető ülés melletti lehúzott ablakán keresztül közölte a sofőrrel és a mellette ülő sértettel, hogy mennyi a tükör ára, amit fizessenek ki. A sértett kifogásolta, hogy milyen hangnemben beszél a férfi vele és az élettársával. Ekkor a vádlott a gépjármű lehúzott ablakán keresztül benyúlt és megpróbálta megragadni a másik férfi ruháját.

A sértett ekkor kiszállt az autóból, közte és a vádlott között hangos szóváltás és kölcsönös dulakodás alakult ki, mely során a vádlott elővett a zsebéből egy PVC vágót, és azzal többször mellkason szúrta a másik férfit.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes mellkasi sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság üggyel kapcsolatban közzétett korábbi felvételei az alábbi linken elérhetők:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/tobbszor-szurt

Hozzászólások lezárva.