A vádlott gázpisztollyal kétszer lőtt rá a másik férfira, aki ennek következtében szemsérülést szenvedett.

A vádirat szerint 2018. január 27-én délelőtt az ügy vádlottja – egy 30 éves férfi – és a sértett is gépkocsival közlekedett a XIV. kerület, Kerepesi úton. A két férfi között egy közlekedési szituációból eredően konfliktus alakult ki.

Ezt követően, az egyik kereszteződésnél a piros lámpánál mindketten megálltak a gépkocsijukkal, egymással párhuzamosan. A várakozás közben a sértett lehúzta az ablakot, és számon kérte a vádlottól a korábbi közlekedési magatartását. Ekkor a vádlott kiszállt az autóból, és a csomagtartóhoz ment, amelyet látva a sértett is kiszállt, és a vádlott gépkocsijának hátulja felé indult.

A vádlott ekkor az autója csomagtartójából elővett egy gáz-riasztó fegyvert, majd kb. 1,5 méter távolságból két lövést adott le a másik férfi irányába. A sértett a szeméhez kapott az égető fájdalom miatt, majd beült az autójába, a vádlott pedig eltette a fegyvert, majd értesítette a rendőröket.

A sértett a gáz-riasztófegyverből kiadott lövéstől heveny kötőhártya-gyulladást szenvedett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a 30 éves férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Az ügyészség vádirata alapján az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik.

fegyver_foto

 

Hozzászólások lezárva.