A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 24 éves kiskunfélegyházi férfi ellen, aki 2019. február 5-én egy kiskunfélegyházi üzletből kozmetikai termékeket rabolt, de Kiskunfélegyházán és Kecskeméten lopásokat is elkövetett.

A 24 éves vádlott 2019. február 5-én délután egy kiskunfélegyházi üzletben borotvakészletet és más kozmetikai termékeket lopott mintegy 12.000 forint értékben. A vádlott a ruhájába rejtett árukkal távozni akart az üzletből, de az áruvédelmi eszköz bejelzett a pénztárnál, ezért a kijárat előtt az üzlet dolgozói a vádlottat feltartóztatták.

A vádlott a lopott áruk javát visszaadta, de egy arcszeszt nem akart visszaadni és annak megtartása érdekében az üzlet három nő alkalmazottját ellökte és kiszaladt az üzletből. Menekülés közben azonban elvesztette a zsákmányt, ami kiesett a kezéből és összetört.

A vádlott ezen kívül 2019 január végén – február elején több kiskunfélegyházi és egy kecskeméti üzletből élelmiszereket, szeszes italokat és kozmetikai cikkeket lopott összesen közel 20.000 forint értékben. Az utolsó alkalommal – amikor ismét kozmetikai cikkeket akart zsákmányolni több mint 12.000 forint értékben – a pénztáros „lebuktatta” a vádlottat, kipakoltatta a zsebeit, így nem tudta kivinni a boltból a lopott dolgokat.

A letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség rablás bűntettén kívül 3 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a büntetett előéletű vádlottal szemben, akivel szemben egy felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog határozni.

Hozzászólások lezárva.