A Tatabányai Járási Ügyészség egy rongálás vétsége miatt indult ügyben, eredményes közvetítői eljárást követően, megszüntette a büntetőeljárást, tekintettel arra, hogy a gyanúsított a sértettnek megfizette a vita során megrongált ajtókat.

 A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett férfi és élettársa 2019. január 4-én délután veszekedtek a Dad községben található otthonukban. A nő telefonon segítséget kért barátjától, aki megjelent a háznál és ő is veszekedni kezdett a sértettel, majd indulatosan közelített felé, aki bement a házba. A gyanúsított követte a sértettet és olyan erővel megrántotta a lakás egyik kültéri ajtaját, hogy annak kiszakadt a nyelve. Ezt követően a gyanúsított beljebb ment a házba és megpróbálta kinyitni a háztartási helyiség ajtaját, ahová a sértett bement. Miután a sértett az ajtót bezárta, a gyanúsított ráütött a beltéri ajtója, amelynek felső eleme leszakadt. A gyanúsított a két ajtó megrongálásával összesen 198.190,-Ft kárt okozott a sértettnek.

A Tatabányai Járási Ügyészség közvetítői eljárásra utalta az ügyet, mely eredményes lett, tekintettel arra, hogy a gyanúsított bocsánatot kért a sértettől és kifizette neki az okozott kárt. Erre figyelemmel a Tatabányai Járási Ügyészség megszüntette a gyanúsítottal szemben a rongálás vétsége miatt folytatott büntetőeljárást.

Hozzászólások lezárva.