A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt vádat emelt egy 62 éves lakiteleki férfi ellen, aki szántóföldjén kukorica közé rejtve kannabiszt termesztett, amelyet el is adott.

A 62 éves, növénytermesztő szakképzettségű férfi a lakiteleki tanyája melletti földterületen hosszú évek óta őstermelőként növénytermesztéssel foglalkozik. Miután a férfi kábítószer-tartalmú növények termesztése miatt egy korábban indult eljárásban 2015 őszétől egy évig lakhelyelhagyási tilalom alatt állt, elhatározta, hogy a tanyás ingatlana melletti földjén a kukorica növények mögé rejtve ismét kábítószer tartalmú növények termesztésébe fog annak érdekében, hogy értékesítésük folytán rendszeres jövedelemhez jusson.

A vádlott 2016 augusztusában kezdte termeszteni a növényeket, melyeket terveinek megfelelően a kukorica közé ültetett, és a kannabisz tövek locsolásához a vádlott öntözőrendszert is kiépített.

A nyomozó hatóság 2016 októberében a vádlott szántóföldjén, az elszáradt kukorica takarásában 118 tő, még lábon álló kannabiszt foglalt le, amely meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószer tartalmú növények 80%-ának felső hajtásrésze az ellenőrzéskor már hiányzott, mert a vádlott azt időközben leszüretelte és ismeretlen személynek értékesítette.

A korábbi büntető ügyében nem jogerősen kiszabott 12 év fegyházbüntetés miatt jelenleg letartóztatásban lévő vádlottat az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.