A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben indítványozta annak a magyar állampolgársággal nem rendelkező férfinak a letartóztatását, aki a sértettet késsel megszúrta, majd a hatóság elől egy kukoricásban rejtőzött el.

Az indítvány szerint megalapozott a gyanú arra nézve, hogy 2019. augusztus 31. napján 19 óra körül a gyanúsított egy társával Bakonyszombathelyen előzetes szóváltást követően rátámadt a sértettre és a vele lévő másik férfira. Lökdösődés alakult ki köztük, majd a gyanúsított a nála lévő éles eszközzel egy alkalommal a bal fültájékán megszúrta sértettet.

A bántalmazás következtében sértettnek a fülén keletkeztek sérülései, valamint kettő nyaki csigolyája eltörött. A sértett sérülései nyolc napon túl gyógyulnak, azonban az éles tárggyal okozott sérülés, helye és ereje alapján alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására.

Az elkövető a cselekményét követően egy kukoricaföldön rejtőzött el a hatóság elől, erre figyelemmel az ügyészség indítványa szerint fenn áll annak a veszélye, hogy megszökne, elrejtőzne. Az indítvány szerint annak a veszélye is fenn áll, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné.

Az ügyészség indítványozta az elkövető letartóztatásának elrendelését. A bíróság megállapította, hogy az ügyészség indítványa megalapozott, ezért a gyanúsított letartóztatását egy hónapra, azaz 2019. október 3. napjáig elrendelte.

Hozzászólások lezárva.