A Kaposvári Járási Ügyészség 15 rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a 42 éves budapesti nővel szemben, aki külföldi munkavégzés ígéretével csalt ki különböző összegeket az ország különböző pontjain élő sértettektől.

A büntetett előéletű vádlott 2017. évben kezdte el a csalássorozatot, melynek során a különböző internetes állásportálokon közzétett hirdetésekre jelentkező sértetteket tévedésbe ejtette azzal, hogy külföldi – jellemzően osztrák – munkát tud nekik szerezni. A sértettek az ígéretben bízva a munkábaállással kapcsolatos ügyintézésért, illetőleg szálláselőleg címén különböző összegeket utaltak át a vádlott bankszámlájára, aki ezeket készpénzben felvette és saját céljaira fordította.

A vádlott a bűncselekmények elkövetése során összesen 15 sértettet károsított meg, akiktől 30.000 és 134.000 forint közötti összegeket csalt ki, és ilyen módon összesen 1,5 millió forintra tett szert.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a börtönbüntetés tartamát 1 év 8 hónapban állapítsa meg.

Hozzászólások lezárva.