A Nógrád Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves, spanyol állampolgárságú nővel szemben.

A vádlott 2016. június 20. körül indult el saját lakóautójával Barcelonából, hogy Svájcban, Ausztriában, Magyarországon és Horvátországban megrendezett könnyűzenei fesztiválokon vegyen részt. Indulását megelőzően Spanyolországban különböző típusú kábítószereket vásárolt, melyeket hazánkba érkezésekor is magánál tartott.

Magyarországi úticélja a Bercel melletti Csobánka-pusztán 2016. július 18. és 24. között megrendezett goa zenei fesztivál volt.

2016. július 20-án délután a fesztivál területén rendőri ellenőrzés alá vonták, melynek során a lakóautót is átvizsgálták. A jármű átkutatása során a rendőrök a lakóautóban lévő szekrényből, valamint egy hátizsákból bélyegeket, tablettákat, növényi törmelékeket, valamint különböző kiszerelésben kristályos anyagokat, porokat foglaltak le, melyek a nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő szerint kábítószernek minősülnek. Ugyancsak lefoglaltak a rendőrök kábítószer fogyasztásához használatos eszközöket, többek között pipát, szűrőt, és digitális mérleget is.

A lefoglalt drogok összesített kábítószer-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, annak 346 %-át teszi ki, de nem érte el a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A vádlottal szemben alkalmazott gyorsteszt kimutatta, hogy korábban maga is fogyasztott marihuánát és hasist.

A Nógrád Megyei Főügyészség a jelentős tárgyi súlyú, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekménnyel vádolt nővel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta vádiratában. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Balassagyarmati Törvényszék fog dönteni.

 

 

Hozzászólások lezárva.