A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki Gödön egy láncfűrésszel támadt az ikertestvérére, megsebesítve őt.

A bűnügy vádlottja alkalomszerűen dolgozott ikertestvére építőipari vállalkozásában.  2018 szeptemberében a vádlott és a testvére, a bűnügy sértettje Gödön dolgoztak.

A munka során a vádlott megkérte a sértettet, hogy indítsa be a láncfűrészt. A férfi ennek semmi okát nem látta, nem teljesítette a vádlott kérését. A vádlott erre maga indította be a láncfűrészt, majd azt maga előtt tartva azonnal a testvére felé indult. Miután a sértett közelébe ért, a fűrésznek teljes gázt adott, majd a láncfűrésszel szemmagasságban, nagy lendülettel a sértett felé suhintott. A sértett hátrált, elbotlott és elesett. Közben a fűrész a karját és a hátát elérte és megsebezte.

A sértett lábra állt, majd mindkét kezével – melyeken vastag munkavédelmi kesztyű volt – megragadta a láncfűrészt. A dulakodás közben a sértett megkérdezte a vádlottól, hogy mit akar, mit csinál, mire a vádlott azt felelte, hogy „ők mondták, hogy téged meg kell ölni!”

A sértettnek sikerült a fűrészen a féket behúzni, így a motor akadozni kezdett. Ezt a pillanatot kihasználva a sértett elfutott. Testvére egy darabig üldözte őt láncfűrésszel a kezében, majd visszament az építkezésre. A vádlottat itt fogták el az időközben értesített rendőrök.

A sértett könnyebb sérüléseket szenvedett el a hátán és a karján. Az, hogy súlyosabb következménye nem volt a vádlott tettének, a sértett aktív védekezésének és annak volt köszönhető, hogy el tudott menekülni.

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja a férfit. Az ügyészség kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt a vádlottal szemben, aki elfogását követően letartóztatásba került, jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

Hozzászólások lezárva.