A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinek és nőnek a letartóztatását, akik erőszakkal és fenyegetésekkel vették rá a sértetteket prostitúciós tevékenység folytatására.

A megalapozott gyanú szerint az egyik megyei kisvárosban élő két férfi és nő, részben ismert, részben még ismeretlen társaikkal legalább két fiatal lányt tartottak fogva lakásukban. A fogvatartás alatt a sértetteket tettleg bántalmazták illetve egyiküket kiskorú gyermekének testi épségét fenyegetve vették rá, hogy az interneten hirdetve szexuális tevékenységet folytassanak a 2020-as év első felében. A sértetteken túlmenően más nők prostitúciós tevékenységét is szervezték az ország több részén. Az eddigi bizonyítékok szerint a sértettek egyikét Németországba adták el, prostitúció szervezésével foglalkozó magyar ismerőseik részére.

A minősített emberkereskedelem bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, továbbá a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, a többi között azért, mert az egyik férfi az elfogásukra irányuló akció során egy bezárt helyiségben próbált meg elrejtőzni.

A főügyészség indítványáról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésein fog dönteni. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség által irányított nyomozásban a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és a TEK közös,  a gyanúsítottak elfogására irányuló akciójáról az alábbi linken találhatók fényképek és videó.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/emberkereskedelem-es-kenyszermunka-harom-embert

Hozzászólások lezárva.