A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki a háztetőt megbontva mászott be egy közeli szomszédja házába Pándon, és ott lapátnyéllel verte halálra az idős férfit.

A bűnügy gyanúsítottja, egy fiatal pándi férfi korábban több alkalommal lopott a közelében lakó 88 éves férfitól, a bűnügy sértettjétől, aki emiatt feljelentette őt. A gyanúsított ezért haragudott az idős emberre.

A fiatal férfi 2019. március 22-én éjfél előtt a sértett házához ment, ott a tetőt kibontotta és bemászott az idős férfi házába. A házban egy lapátnyéllel több alkalommal megütötte a fején a sértettet, és az idős ember élettársát is bántalmazta. Ezután mindkettőjüket sorsára hagyta.

A sértetteket másnap délután találták meg a hozzájuk látogató rokonaik. Az idős férfi az elszenvedett bántalmazás következtében a kórházba szállítást követően elhunyt.

A fiatal férfi aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítható. Ez a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlyú, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, ezért a férfi szökésének veszélye fennáll. Attól is tartani lehet, hogy a gyanúsított szabadon hagyva, újabb bűncselekményt követne el. Mindezen körülmények kizárólag a gyanúsított letartóztatásának elrendelésével akadályozhatók meg.

A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére.

Hozzászólások lezárva.