A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat egy 37 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki ismerősei közé hajtott.

A vádlott 2017. június 11-én dél körül láthatás után személyautóval vitte vissza három éves lányukat Nógrád községbe volt élettársához. A gyermek átadása során veszekedni kezdett az udvaron tartózkodó nővel, valamint az ő férfiismerősével. A vitát követően beült a gépkocsiba, a hídról kitolatott az ingatlan előtti füves területre, miközben a férfi is kiment és az autó elé állt, mivel számon akarta kérni a vádlotton a rövid idővel azelőtt elhangzott fenyegetéseit és sértegetéseit.

A férfi után ment a lánya és a vádlott élettársa is, aki az éppen visszavitt gyermeket is kezében tartotta, és megpróbálták csitítani a férfit. Eközben a vádlott a gépkocsival elindult feléjük, és – kis sebességgel – elütötte őket.

A férfi motorháztetőre hasalva az ablaktörlő lapátba és a visszapillantó tükörbe próbált kapaszkodni, azonban azok letörtek, ezért a gépkocsi mellé esett. A gyermeket tartó volt élettársat és a férfi lányát is elütötte.

A baleset következtében mind a négy sértett könnyű sérülést szenvedett. A vádlott nyilvánvalóan észlelte azt, hogy a sértetteket elütötte, akik a földre is estek, ennek ellenére a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint a közúti járművezetéstől eltiltását indítványozta.

 

Hozzászólások lezárva.