A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt vádat emelt egy 34 éves kunszentmiklósi férfi ellen, aki 2018. január 12-én a légpuskájával meglőtte egyik ismerősének a kutyáját, ami miatt az állat elpusztult.

A 34 éves vádlott egy bekerítetlen ingatlanon élt Kunszentmiklóson és zavarta, hogy több kutya – köztük egyik ismerősének a háziállata – rendszeresen bement az udvarába. A vádlott ezért 2018. január 12-én délelőtt magához vette a légpuskáját és elment a közelben lakó ismerős családi házához.

Az ismerős kutyája a kerítés tövében, az utca felőli oldalon feküdt. A vádlott a légpuskával egy célzott lövést adott le az állatra, ami a szív és a tüdő tájékán érte. A kistestű keverék kutya vonyítva elszaladt a helyszínről, de később a lövés miatt elpusztult. Gazdája három nap múlva a ház kerítése mellett találta meg az állat tetemét.

A szabadlábon védekező vádlott beismerte a bűncselekményt. A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfit állatkínzás vétségével vádolja és felfüggesztett fogház kiszabását indítványozta vele szemben. Az ügyész indítványozta a légpuska elkobzását is. A vádlott bűnössége kérdésében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.