Hat hónap szabadságvesztést kapott két évre felfüggesztve egy 58 éves férfi, aki 2017-ben kétszer is ittasan vezetett autót. Az első esetben balesetet is okozott, melynek kapcsán cserbenhagyást követett el.

A terhelt a baleset előidézésekor igen súlyos fokban volt ittas. Vezetése során egy Sopronhoz közeli településen áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol egy osztrák lakóautónak ütközött. Az ütközéstől a vétlen autó oldala felszakadt, abból gázpalackok estek az útra. Ennek ellenére a férfi továbbhajtott addig, míg az autója mintegy 100 méteres távolságot megtéve leállt. A terhelt próbált újraindítani, de az indítókulcsot egy szemtanú elvette tőle.

A férfi a korábban elvett vezetői engedélye nélkül, 2017 őszén ismételten ittas állapotban vezetett. Ez esetben egy teherautóval közlekedett és utast is szállított.

A bíróság a tárgyaláson a terhelti beismerő vallomásra tekintettel – az ügyészi indítványnak megfelelően – a büntetlen előéletű férfit felfüggesztett szabadságvesztésre és járművezetéstől eltiltásra ítélte. Emellett kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére.

Hozzászólások lezárva.