A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak férfinak a letartóztatására, aki ügyeinek kedvezőtlen alakulása miatt leszúrta a családsegítőt az inárcsi hivatalban.

A bűnügy gyanúsítottjának, egy inárcsi férfinak a sorsa anyagi problémák miatt kritikus helyzetbe került. A férfinak és a családjának 2018 júliusában el kellett volna hagyniuk a házukat. A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Inárcson működő kirendeltségén dolgozó családsegítő, egy inárcsi asszony megpróbált szállást találni a gyanúsítottnak és családjának, azonban nem járt sikerrel.

A férfi 2018. július 11-én reggel bement a családsegítői irodába, és az ügyintéző nőtől, a bűnügy sértettjétől megtudta a számára lesújtó híreket. A gyanúsított ettől dühös lett, elővette a magával vitt kését, és nyakon szúrta a sértettet, aki a helyszínen elhunyt. Ezután a férfi átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, ahol bejelentette a tettét.

A férfit közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozás tárgyát képező bűncselekmény minősített emberölés, melynek büntetési tétele kimagasló, akár életfogytig tartó szabadságvesztés, ezért a férfi szökésétől okkal lehet tartani. Annak a veszélye is fennáll, hogy a gyanúsított szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el.

A Pest Megyei Főügyészség ezért indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére. 

 

Hozzászólások lezárva.