Az Orosházi Járási Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 30 éves, többszörösen büntetett előéletű orosházi férfi letartóztatását, aki pár nappal ezelőtt betört egy orosházi lakóházba, ahonnan kerti szerszámokat és kerékpárt lopott.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2019. április 29-én, napközben lopási szándékkal bement egy orosházi tanyába oly módon, hogy a lakóház zárt bejárati ajtaját felfeszítette, majd az ingatlanban kutatást végzett. A gyanúsított a házból egy benzinmotoros láncfűrészt, egy benzinmotoros fűkaszát, 1 üveg pezsgőt és fél liter házi pálinkát, míg a melléképületből egy női kerékpárt vitt magával, majd távozott a helyszínről. A gyanúsított a lopással 140.000,- Ft, míg a rongálással 5.000,- Ft kárt okozott, amely részben megtérült, tekintve, hogy a rendőrség a gyanúsított lakóhelyén – a pálinka kivételével – megtalálta az ellopott értékeket.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, legutóbb 2018. december 31-én szabadult, de azóta is több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban, azok hatálya alatt követte el jelen bűncselekményt. Minderre tekintettel a kényszerintézkedés kezdeményezésére a bűnismétlés veszélye miatt került sor.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

Hozzászólások lezárva.