A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte egy 22 éves büntetett előéletű férfi letartóztatását.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint, a gyanúsított 2019. május 05.-én, az esti órákban, Hejőpapiban lévő lakásán kereste fel az ismerősét, akivel egy korábbi konfliktusuk kapcsán szóváltásba keveredtek, melynek során a gyanúsított több alkalommal ököllel arcon ütötte a férfit. Az ütések következtében a sértett elvesztette az eszméletét és a földre esett, mire a gyanúsított kihasználva, hogy a sértett nem tud ellenállást tanúsítani, a nadrágja zsebéből kivett  12.000 forint készpénzt.

A nyomozó hatóság a férfit kifosztás bűntettével gyanúsítja, mely bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A különös visszaesőnek minősülő férfi ellen – aki gyanúsítotti kihallgatása alkalmával tagadta a bűncselekmény elkövetését – vagyon elleni bűncselekmények illetve testi sértés és zaklatás miatt több másik büntetőeljárás is folyamatban van.

A Tiszaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért a letartóztatás elrendeléséről döntött.

Hozzászólások lezárva.