A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a kényszerintézkedés meghosszabbítását indítványozta azzal a nővel szemben, aki 2020. április 19-én, a délutáni órákban, a tokodi otthonukban előzetes szóváltást követően megölte a férjét.

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő nő 2020. április 19-én, 17 órakor a tokodi lakóhelyükön előzetes szóváltást követően egy 8,5 cm pengehosszúságú késsel szívtájékon szúrta a szintén ittas férjét. A sértett a szakszerű orvosi ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

A nőt emberölés bűntettének elkövetése miatt hallgatta ki gyanúsítottként a nyomozó hatóság.

A gyanúsítottal szemben 2006. évben is folyt büntetőeljárás súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, akkor az egyik fiát szúrta több alkalommal – azonban kis-közepes erővel – mellkason.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára 2020. április 22. napján elrendelte a nő letartóztatását.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványozta a nő letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítását tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

 

 

Hozzászólások lezárva.