A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta egy 48 éves olasz férfi letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2018. november 4-én, hajnalban, egy kecskeméti szórakozóhely előtt életveszélyesen megkéselt egy férfit. 

A rendelkezésre álló adatok szerint az olasz állampolgár férfi 2018. november 4-ére virradó éjszaka egy kecskeméti szórakozóhelyen tartózkodott, ahol tettlegességig fajuló konfliktusba került az egyik vendéggel. Emiatt a biztonsági őrök az olasz férfit hajnali 3 órakor kivezették a szórakozóhely elé. Ekkor ment ki az utcára több más vendég is, köztük az ügy sértettje, aki a benti konfliktusban nem vett részt.

Az olasz férfi az utcán nekitámadt a sértettnek, és köztük dulakodás alakult ki. Ennek során a gyanúsított egy késsel megvágta a sértett nyakát, illetve rajta további könnyebb sérüléseket ejtett. A sértett nyakának bal oldalán lévő metszett-vágott sérülés azonban életveszélyes volt, ezért mentővel kórházba szállították, ahol megműtötték.

Az olasz férfi a késelés után a gépkocsijával elhajtott, és egy Kiskunfélegyháza külterületén lévő ingatlanba távozott. A rendőrök a késelőt mintegy 2 órával a cselekmény után elfogták és őrizetbe vették. A férfi a személyes tárgyait és a ruházatát összecsomagolva éppen elhajtani készült, amikor az intézkedő rendőrök elfogták. A nyomozók a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként és kezdeményezték a letartóztatását is.

Az ügyészség szerint a gyanúsított letartóztatása azért indokolt, mert az állandó magyarországi kötődéssel nem bíró, romániai lakóhelyű gyanúsított esetében a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani kell attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Ezen kívül tartani kell attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén a gyanúsított a még ki nem hallgatott tanúkat jogellenesen befolyásolná, bizonyítási eszközt rejtene el vagy semmisítene meg, és ezzel a bizonyítást megnehezítené.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója 2018. november 6-án fog dönteni a főügyészség indítványáról.

Hozzászólások lezárva.