A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a mórahalmi férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint szombat hajnalban fiatalkorú testvérét megölte Mórahalmon.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. január 4. napjára virradóra ittasan felkereste testvérét a korábban közösen lakott mórahalmi házukban. A sértett egyedül tartózkodott az ingatlanban, majd miután beengedte bátyját, rövid szóváltás után a gyanúsított hátba szúrta őt egy késsel. Távozása előtt az elkövető, a nyomok eltüntetése érdekében, a lakóingatlant, valamint a két melléképületet felgyújtotta. A lakóingatlan, a holttesttel együtt, és az egyik melléképület teljes mértékben kiégett. A másik melléképületben gyújtott tüzet a helyszínre érkező tűzoltók eloltották.

Az emberölés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség az eljárás meghiúsításának oka és veszélye, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye okán tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelése iránt.

Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Csongrád Megyei Főügyészég irányítása mellett.

A főügyészség indítványáról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésen fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.