A Fejér Megyei Főügyészség emberölés és kifosztás bűntette miatt indítványozta annak a huszonhárom éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki 2018. március 3-án, az esti órákban, egy bicskei hétvégi házban az ingatlan tulajdonosát, szóváltás és dulakodás után, késsel leszúrta.

A gyanúsított, aki a sértettel több hónapon keresztül együtt lakott annak házában, a sértettel történt italozás és szóváltás után őt bántalmazta, majd a felső testén, a fején, illetve a nyaktájékán több alkalommal egy késsel megszúrta, amely miatt a férfi rövid időn belül elhunyt.

A gyanúsított a vérrel szennyezett ruháját az ingatlanban hátra hagyta, magához vette a sértett pénztárcáját a benne lévő 10.000,- Ft készpénzzel, majd a házban tartózkodó barátnőjével együtt Budapestre utazott vonattal. Másnap a gyanúsított ismerőséhez mentek Törökbálintra, ahol a nyomozó hatóság elfogta őket.

Az elkövetett bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére, a gyanúsított hajléktalan életmódjára, valamint a bűncselekmény elkövetése után tanúsított magatartására figyelemmel alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábra kerülése esetén szökéssel vagy elrejtőzéssel vonná ki magát a büntetőeljárás hatálya alól.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés jogerős.

 

Hozzászólások lezárva.