A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szerb férfinek a letartóztatását, aki közel négy évvel ezelőtt rabolt ki egy mórahalmi ékszerüzletet.

A gyanú szerint a férfi 2015. június 21. napján délután 5 óra körüli időben ment be ismeretlen társával együtt egy mórahalmi ékszerüzletbe. Ezt követően abból a célból, hogy az üzletből az ékszereket eltulajdonítsák, az ott dolgozó nőt lefogták, kezeit és lábait megkötözték, majd magukkal vittek mintegy 2 kg aranyat és 1,1 millió forint készpénzt. A megkötözött sértettet a helyszínen hagyva mintegy 31 millió forint kárt okoztak.

A jelentős értékre elkövetett rablás bűntette, valamint személyi szabadság megsértésének bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére.

A gyanúsított letartóztatásának elrendelésére tett ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésén fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.