A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a szegedi ügyvédnek, aki a gyanú szerint 2018 júniusa és augusztusa között ügyfelek által átadott pénzösszegeket sikkasztott el.

A gyanú szerint az elkövető három ügyféltől vett át pénzeket ingatlan adásvétel kapcsán, mindhárom esetben az ügyvédi letétbe átadott pénz kizárólag az adásvétel érdekében volt felhasználható. A felek azt is kikötötték, hogy harmadik személy részére kifizetést az ügyvéd csak az ügyfél írásbeli engedélyével tehet. A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított az ügyfelek által átutalt 38 millió forintot, 27 millió forintot és 3,3 millió forintot nem a megállapodásban foglaltakra fordította, hanem saját céljaira használta fel.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés, bűnismétlés veszélye, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítási eljárás veszélyeztetésére törekedhetne.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítványról a mai napon ülésen fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.