A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szegedi férfinek, aki a hét elején egy belvárosi piacon szúrta meg ismerősét.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2018. augusztus 7-én a kora délutáni órákban szóváltásba keveredett Szegeden a Mars téri piacon ismerősével, akit előbb megütött, majd egy 8 cm penge hosszúságú késsel lábon szúrt. A gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a helyszínről elfutott. A megszúrt férfi 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el.

A járási és nyomozó ügyészség a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának 1 hónapra történő elrendelésére tett indítványt, figyelemmel arra is, hogy hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt a férfit a bíróság a tavalyi év végén két ügyben is végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte. Az ügyészség álláspontja szerint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása a távoltartással vagy bűnügyi felügyelettel nem biztosítható, indokolt a legsúlyosabb bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelése.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésen fog döntést hozni.

Hozzászólások lezárva.