A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt indítványozta egy tiszakécskei nő letartóztatását, aki 2020. március végén az élve született csecsemőjét megölte.

A megalapozott gyanú szerint a tiszakécskei nő 2019-ben állapotos lett, de terhességét a családja elől titkolta. A nő 2020. március 24. és 26. között a tiszakécskei otthonában megszülte a gyermeket, majd a felsíró kisfiú légútjait szándékosan elzárta, ami miatt az újszülött meghalt. A nő a csecsemő holttestét egy lakatlan ingatlan udvarában rejtette el. Miután a családtagok tudomást szereztek a cselekményről, a család egyik ismerőse tett bejelentést március 30-án a rendőrségen.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a nőt őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt. A rendőrség kezdeményezte a tettét beismerő gyanúsított letartóztatását.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége – 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsított a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne.

A főügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.