A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta egy 54 éves kiskunfélegyházi férfi letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2019. november 8-án egy késsel mellkason szúrta egyik barátját, ami miatt a sértett a helyszínen meghalt.

A rendelkezésre álló adatok szerint az 54 éves kiskunfélegyházi gyanúsított 2019. november 8-án délután 1 óra körül a kiskunfélegyházi lakásában szerelemféltés miatt konfliktusba keveredett az ügy sértettjével, egy helybéli férfivel. A szóváltás során a gyanúsított elővett egy kést, amivel egyszer mellkason szúrta a sértettet.

A gyanúsított ezután telefonon értesítette a rendőrséget, majd rövid időn belül a mentők is a helyszínre érkeztek. A mentősök megpróbálták a sértettet újraéleszteni, de nem jártak sikerrel, a sértett a helyszínen meghalt. A rendőrök a gyanúsítottat a lakásán őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását.

Az ügyészség szerint a halált okozó testi sértés bűntettével gyanúsított férfi letartóztatása azért indokolt, mert a büntetett előéletű gyanúsított esetében a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani kell attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra kerülése esetén a gyanúsított a még ki nem hallgatott tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené és ezzel a bizonyítást veszélyeztetné. Ezen kívül az ügyészség szerint a bűnismétlés veszélye is a letartóztatás elrendelését indokolja.

Az ügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.