A Békés Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte annak a fiatal férfinak a letartóztatását, aki 2020. május 31-én, a hajnali órákban egy embert megölt, míg egy másikat megsebesített Gyulán.

Az ügy 18 éves gyanúsítottja 2020. május 31-ére virradó éjszaka barátjával szórakozott Gyulán, majd onnan hazatérve egy kést vett magához, és visszaindult a belvárosba. Lakóhelyétől néhány házra találkozott a sértettel, akit eddig tisztázatlan okból többször megszúrt a nála lévő késsel. A férfi a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított ezt követően annak érdekében, hogy a cselekményét látva a helyszínre siető barátja a mentőket értesíteni ne tudja, őt is megtámadta, az arcán megvágta. A sértett a támadást követően futva menekült a gyanúsított elől, aki szintén futva követte őt, majd a sértett beugrott az egyik lakóház udvarára, ahol elbújt a terhelt elől.

A cselekmény több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete megállapítására alkalmas, a büntető törvénykönyv alapján – figyelemmel arra, hogy a férfi a 20. életévét még nem töltötte be – 10 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki.

A férfi letartóztatásának kezdeményezésére azért került sor, mert az elkövetés után szökést kísérelt meg, továbbá a magas büntetési tétel miatt tartani lehet attól, hogy szabadlábon a hatóságok számára elérhetetlenné válna. Megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon a sértettet és az ügy más tanúit befolyásolná, valamint annak a veszélye is fennáll, hogy a megkísérelt cselekményt véghezvinné.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a férfi letartóztatását a mai napon elrendelte.

A férfi elfogásáról készült rendőrségi videó és a fényképek az alábbi linken tekinthetők meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orizetben-az-egy-oran-belul-elfogott-keselo

Hozzászólások lezárva.