A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró a letartóztatását rendelte el annak a németországi tartózkodási engedéllyel rendelkező hontalan férfinak, aki szombatra virradóra négy személy illegális határátlépésében nyújtott segítséget.

A gyanú szerint a magát szír állampolgárnak valló négy személyt gumicsónakkal juttatták át ismeretlenül maradt embercsempészek 2020. január 4. napjára virradóra a szerb-magyar államhatáron. Ezután a gyanúsított feladata volt az, hogy gépkocsijába vegye fel a személyazonosságát, illetőleg a magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudó négy személyt, majd őket Németországba szállítsa. Röviddel az elindulást követően, 2020. január 4. napján 5 óra 25 perckor, Szegeden a rendőrök igazoltatás alá vonták a gyanúsított által vezetett gépkocsit, majd őt előállították és őrizetbe vették.

A járási ügyészség a több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést. A bíróság végzése végleges, azt minden érintett tudomásul vette.

Hozzászólások lezárva.