A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványt tett a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírájához annak a negyvennégy éves férfinak a letartóztatására, aki 2019 őszétől többször bántalmazta a vele egy háztartásban élő feleségét. 

A nyomozás eddigi adatai szerint 2020. február 7-én, este, a gyanúsított az egyik közös, még fiatalkorú gyermekükkel együtt azzal az előre megbeszélt céllal, hogy megijesszék, otthonukban egy fotelbe nyomták a sértettet, kezeit pedig ún. gyorskötözővel megkötözték. Amikor a sértettnek sikerült a gyorskötözőt levágnia magáról, a gyanúsított nekitámadt, a földre szorította, és ismét megkísérelte megkötözni, ami ekkor a sértett aktív ellenállása miatt nem sikerült. Mivel a gyanúsított a fiát is bevonta a bűncselekmény elkövetésébe, a kapcsolati erőszak bűntette és a személyi szabadság megsértésének bűntette mellett kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja is terheli.

A nyomozás elrendelése után a lakóházban tartott házkutatás során a padláson a  szigetelőanyag mögött elrejtve, plédbe csomagolva, egy engedély nélkül tartott fegyvert és lőszereket is találtak a nyomozó hatóság tagjai, melyeket lefoglaltak.

Az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében a letartóztatás feltételei fennállnak. A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványának helyt adott és 2020. február 20-án egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.