A Központi Nyomozó Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt folytat nyomozást az ügyben.

 A megalapozott gyanú szerint egy fiatal férfi 2020. október 2-án 15 óra körül egy budapesti bevásárlóközpontnál lévő autóbusz pályaudvaron a rendőrségi jármű takarásában megközelítette a Készenléti Rendőrség állományába tartozó rendőröket. Ezt követően az elkövető a neki háttal álló egyik rendőr mögé lépett, és ráfogott az őrmester nadrágszíjára erősített tokban lévő szolgálati lőfegyver markolatrészére, és azt megpróbálta elvenni.

A rendőr a mozdulatot észlelve megakadályozta, hogy a férfi elvegye tőle a fegyvert annak ellenére, hogy az elkövető azt több alkalommal is megpróbálta kirántani a tokjából. A helyszínen tartózkodó négy rendőr azonnal a kollégájuk segítségére sietett és a férfit megbilincselték.

A 24 éves férfi célja a szolgálati lőfegyver és az abban lévő 14 darab lőszer megszerzésével az volt, hogy azzal a szolgálati gépkocsinál várakozó rendőröket megölje.

A nyomozó főügyészség készenlétes ügyésze elrendelte az elkövető őrizetét, emberölés előkészületének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás ellen. A gyanúsított elismerte, hogy meg akarta szerezni a rendőr fegyverét, azt azonban tagadta, hogy meg akarta volna ölni őket.

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványának megfelelően a bíróság 2020. október 5-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedésről szóló végzést az eljárás valamennyi szereplője tudomásul vette.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

 

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Hozzászólások lezárva.