A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 16 éves fiúnak a letartóztatását, aki a javítóintézetből való ideiglenes elbocsátása alatt rabolt ki társával egy kislányt Salgótarjánban.

A gyanúsított egy társával közösen január 18-án kora délután Salgótarjánban, az Acélgyári úton lévő iskolánál látta meg az arra sétáló 15 éves sértettet, aki a kezében fogta a mobiltelefonját és azon fülhallgatóval zenét hallgatott. A gyanúsítottak ezt meglátva határozták el, hogy megszerzik a sértett telefonját, amit később eladnak.

A fiúk követni kezdték a sértettet, a most letartóztatott gyanúsított a sértett jobb vállát megfogta, őt maga felé fordította, majd nyomban tenyérrel arcon ütötte őt. A sértett az ütéstől megszédült, miközben a gyanúsított erőszakkal elvette a sértett kezében lévő mobiltelefont, a fülhallgatót pedig kitépte a füléből. Ezután a gyanúsítottak a helyszínt elhagyták.

A sértett a cselekmény során 8 napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett az arcán és a nyakán. A cselekménnyel okozott kár 30.000.-Ft volt, de a telefont és a fülhallgatót a gyanúsítottaktól a rendőrség lefoglalta.

A két fiatalkorút különösen nagy tárgyi súlyú bűncselekmény, rablás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A most letartóztatott fiatalkorú állt már bíróság előtt, korábban rablás, kifosztás és lopás miatt 2 év javítóintézeti nevelésre ítélték, melyből ideiglenes elbocsátás alatt állt, ugyanakkor vele szemben rongálás miatt is vádat emeltek korábban.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően, a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapra elrendelte a letartóztatást, amely döntést a gyanúsított a törvényes képviselője és a védő is tudomásul vett.

Hozzászólások lezárva.