A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást az ügyben.

2020. augusztus 3-án 19 óra körül a győri vasútállomáson az ittas állapotban lévő, 36 éves férfival szemben azért intézkedtek a rendőrök, mert zavartan viselkedett és hangosan kiabált.

A pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőrnő – aki korábban már intézkedett a férfival szemben – észlelve a cselekményt az intézkedés megkezdése mellett döntött, melyhez rádión kért segítséget.

Mielőtt az erősítés megérkezett volna a helyszínre a férfi megpróbálta kikerülni a rendőr főtörzsőrmestert, aki erre felszólította, hogy álljon meg. A férfi nem állt meg, ezért a rendőrnő az elkövető ruházatának megragadásával próbálta feltartóztatni őt.

Ekkor a férfi ököllel orrnyergen ütötte a rendőrt, majd elmenekült, végül állampolgári segítséggel a pályaudvar előtt elfogták.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki nem élt panasszal a gyanúsítás ellen. A gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését, de nem tett érdemi vallomást.

A büntetett előéletű gyanúsított jelen bűncselekmény elkövetését megelőzően is több – részben hivatalos személy elleni bűncselekmény miatt indult – büntetőeljárás hatálya alatt állt, így esetében reális veszély volt a bűnismétlés. Mivel hajléktalan életvitele miatt az is feltehető volt, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, az ügyészség vele szemben a legszigorúbb személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelését indítványozta.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség indítványának megfelelően a bíróság 2020. augusztus 6-án elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedésről szóló végzés nem jogerős, a döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Hozzászólások lezárva.