A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatta azt a horvát férfit, aki tíz afgánt próbált meg Nyugat-Európába csempészni.

A gyanú szerint ismeretlenek a román-magyar zöldhatáron átvezettek Magyarországra tíz afgán illegális határátlépőt, akiket a gyanúsított 2019. október 7-én, Deszk külterületén, az általa vezetett személygépkocsiba felvett. Ezt követően a rendőrök ellenőrizték az autót, és megállapították, hogy az utasok Magyarország területére történő jogszerű belépés feltételeinek nem felelnek meg. A gyanúsított és a megbízói között korábban létrejött megállapodás szerint az úticél Nyugat-Európa lett volna, figyelemmel arra is, hogy a férfi bár horvát állampolgár, de tartózkodási hellyel Ausztriában rendelkezik.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

 

 

Hozzászólások lezárva.