A Szécsényi Rendőrkapitányság rendőrei elfogtak egy 48 éves lőrinci férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy droggal látta el azt a 41 éves nógrádmegyeri gyanúsítottat, aki a szer terjesztése miatt egy hete került letartóztatásba.

Az elmúlt hét keddjén helyezett letartóztatásba a Salgótarjáni Járásbíróság egy nógrádmegyeri férfit, aki lakókörnyezetében többeknek értékesített kábítószert illetve új pszichoaktív anyagot, vagyoni haszonszerzésre törekedve.

Az ügyben nyomozó Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai most felderítették, majd őrizetbe vették a férfi ellátóját is, egy 48 éves lőrinci férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy kábító hatású anyagokkal látta el a már korábban elfogott gyanúsítottat.

A férfiak 2019. januárjától kezdődően több alkalommal is találkoztak, a találkozásokra Zagyvaszántó és Lőrinci községek környékén került sor. Az utolsó átadásra 2019. június 1-jén kora este Zagyvaszántón egy parkolóban került sor, a megrendelt anyagot a most elfogott férfi élettársa szállította a helyszínre és adta át.

Ezt az anyagot értékesítette volna tovább fogyasztói részére a nógrádmegyeri terjesztő.

A 48 éves lőrinci férfi – aki vásárlója elfogása után a hatóság elől elrejtőzött, majd körözése elrendelése után feladta magát a rendőrségen – letartóztatását a Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványának helyt adva a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte, a bűnismétlés veszélyére figyelemmel.

Hozzászólások lezárva.