A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a koszovói házaspárt, akik a múlt hét vasárnapján próbáltak meg közel 15 kg marihuanát Magyarország területére csempészni.

A gyanú szerint a koszovói nemzetiségű férfi és nő 2019. március 10-én este 6 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a férj tulajdonát képező osztrák forgalmi rendszámú személygépkocsival. A gépjárműben tartózkodott utasként a férfi felesége is. Az útlevélellenőrzést követően másodlagos vizsgálatra került sor, melynek során a gépjármű pótkerék tárolójában 9 csomagban, mintegy 15 kg kannabiszra jellemző kannabionid vegyületeket találtak meg és foglaltak le. A gyorsteszt, valamint az előzetes vélemény alapján megállapítást nyert, hogy a becsempészni szándékozott anyag kábítószernek minősül, melynek tiszta hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a főügyészség a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását.

Az ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség irányítása mellett.

Hozzászólások lezárva.