A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatásba helyezte azt a két román férfit, akik 11 migránst próbáltak Magyarország területére csempészni.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2018. szeptember 15. napján, reggel 8 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére egy zárt dobozos tehergépkocsi sofőrjeként, illetőleg utasaként. A beléptetéskor elrendelt átvizsgálás során a tehergépkocsi rakterében 11 fő, köztük 1 iráni, 3 pakisztáni és 7 indiai állampolgárt találtak meg a rendőrök.

Az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és mindkét férfi letartóztatását elrendelte. A bíróság határozata nem jogerős, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be a szabadlábon történő védekezés érdekében.

Hozzászólások lezárva.