A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 32 éves, zabari férfi letartóztatására tett indítványt, aki lakhelyén több helyre is betört, valamint egy autót is elvitt.

A gyanú szerint a férfi először 2019 júniusában egy falubelijének lakatlan családi házába ment be úgy, hogy annak ajtaját befeszítette, és onnan olajradiátort, cipőket, konyhai eszközöket, a melléképületből pedig egy kerékpárt tulajdonított el. Rövid idő elteltével a gyanúsított egy másik házba is betört úgy, hogy annak ablakát betörte, valamint a pinceajtót is felfeszítette. Onnan mosógépet, centrifugát, televíziót, gázpalackot és különféle háztartási eszközöket vitt el.

Az elkövető a sértetteknek összesen 255.000 forint kárt okozott, amely nem térült meg.

Alig két hónappal később a gyanúsított a szomszédja utcán parkoló kisteherautóját az abban felejtett kulccsal beindította, és azzal elhajtott. Rövid távolság megtétele után azonban az ittas és jogosítvánnyal sem rendelkező férfi a járművel egy fának ütközött, majd az árokba csúszott, melynek következtében annak eleje összetört.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a büntetett előéletű, több büntetőeljárás hatálya alatt álló férfi letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte.

Hozzászólások lezárva.