A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatásba helyezte a több, mint négy évvel ezelőtti mórahalmi ékszerrablás másik szerb elkövetőjét is.

A gyanú szerint a férfi és a már letartóztatásban levő társa bementek 2015. július 21-én 17 óra körül egy mórahalmi ékszerboltba, majd az ott dolgozó sértettet lefogták, kezeit, lábait megkötözték. Ezután a gyanúsítottak eltulajdonítottak közel két kilogramm aranyat és 1,1 millió forint készpénzt. A megkötözött sértettet a két szerb férfi a helyszínen hagyta és az üzletből távozott. Cselekményükkel közel 32 millió forint kárt okoztak, amely mindeddig nem térült meg.

A most őrizetbe vett férfival szemben európai, illetőleg nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki, amelyek eredményeként az olasz hatóságok Olaszországban 2019. augusztus elején elfogták, majd 2019. november 15-én átadták a gyanúsítottat a magyar hatóságok részére.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott, elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

A nyomozás a Szegedi Járási Ügyészség irányítása mellett immáron mindkét gyanúsított letartóztatása mellett van folyamatban.

Hozzászólások lezárva.