Az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a kaposszekcsői férfi letartóztatását.

A Szekszárdi Járási Ügyészség 2019. november 29-én indítványt tett a Szekszárdi Járásbírósághoz annak a negyvenegy éves gyanúsítottnak a letartóztatására, aki 2019. november 27-én, este, azzal fenyegette meg a családját, hogy felrobbantja a lakhelyükként szolgáló kaposszekcsői házat.

A férfi és élettársa között a kapcsolat megromlott, ezen az estén is a kiskorú gyermekeik előtt veszekedtek, miközben a férfi folyamatosan szidalmazta az élettársát és öngyilkossági szándékot emlegetett. Majd amikor az élettársa azt válaszolta, hogy közös gyermekeikkel együtt elmegy a házból, a gyanúsított megfenyegette, hogy a gyerekekkel együtt felrobbantja a házat. Szándékának nyomatékot adott azzal, hogy az ingatlanban található földgázvezetékre kötött eszközök csöveit elvágta, azokat a falról leszerelte, továbbá egy vakdugót is megnyitott, így az épület lakóterébe gáz ömlött.

Amikor az élettársa a két kisgyermekkel az udvaron álló autójukhoz indult, a gyanúsított egy fejszét belevágott a szélvédőbe. Ezután visszament a lakásba, ahol meggyújtott egy gyufát, hogy a házat és vele együtt önmagát felrobbantsa. A gáz begyulladása kisebb robbanással megtörtént, amely miatt egy nyílászáró ki is esett a helyéről.

A Katasztrófavédelem munkatársai a tüzet eloltották, a veszélyhelyzetet elhárították. A gyanúsított  a hatósági intézkedés idején is végig agresszív volt.

Elfogása után a nyomozó hatóság közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A járási ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében a letartóztatási okok fennállnak, így elsősorban szökésének, elrejtőzésének veszélye, élettársa, illetve más tanúk megfélemlítésének veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye is. A gyanúsításban közölt bűncselekmény tárgyi súlya kiemelkedő, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája a járási ügyészség indítványát elfogadva 2019. november 30. napján egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.